4. marts 2014 traf vi aftale med Mariagerfjord Kommune om at afgræsse området med tagrør omkring Vester Fjord i Hobro, hvor vi i forvejen plejede græs og eng neden for campingpladsen og et område af den oprindelige egeskov i Hobro Østerskov.
Naturkød er sundere
Forskere på Aarhus Universitet har som led i projekt “Smag på Landskabet” på baggrund af en række nye undersøgelser slået fast, at kød fra kvæg, der afgræsser naturarealer som f.eks. enge og overdrev, er sundere end kød fra andet kvæg.
Græs og kombinationen af de mange urter, der vokser på arealerne, giver kødet en rigtig god sammensætning af fedtsyrer og muligvis også et højere indhold af antioxidanter.
Samtidig får kødet en mere vildtagtig smag.
I tilgift er det rigtig godt for naturen, der bliver plejet på den mest skånsomme måde. Kraftig vegetation holdes nede, så der bliver plads til sjældnere planter. Andre undersøgelser har vist, at der vokser 25 pct. flere vilde arter på et afgræsset areal sammenlignet med naturjord, der får lov at ligge eller plejes på anden vis.
Så længe før det blev rigtig kendt og i hvert fald endnu ikke moderne, havde vi vores egne store græsædere på frie fødder i stor natur.