Benløse fugle af lårtunge

Alt kød på en Dexter er super lækkert, let at stege, så det er mørt og saftigt, bare det ikke får for lang tid i ovn eller gryde. Men der er en undtagelse – lårtungen.

Første gang skar vi lårtungen i skiver og stegte dem som bøffer… uf,  sikke en skuffelse. De blev hårde og kedelige.

Så mindedes jeg min barndoms benløse fugle og skar lårtungen i 2,5 cm tykke skiver og skar så skiven næsten igennem på langs. Så får man nogle større stykker kød på ca 1 cm tykkelse i stedet for.

Drys med salt og peber og læg en strimmel bacon i, rul den og bind en tråd omkring.

Svits “fuglene” på panden og lad dem køle af, før de puttes i en stegeso og steger med væde, der når midtvejs op på fuglene. Giv dem fire timer eller mere ved 160-170 grader. De vendes, når halvdelen af stegetiden er gået, og de bliver de møreste og dejligste fugle. Væden kan jævnes til sovs.

Billeder følger, når vi får fuglene lavet næste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *